Η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ….

Αχ, αυτή η Περιβαλλοντική… Πόσα δεν της χρωστάμε! Εμπειρίες και συναισθήματα, γνωριμίες και γνώσεις, παρέες και προβληματισμούς, ξαφνιάσματα του μυαλού και της καρδιάς…. Πόσα δεν μας δίδαξε! Να συνεργαζόμαστε και να αυτοστοχαζόμαστε, να αναλύουμε, να συνθέτουμε και να ανασυνθέτουμε σε νέα θεμέλια, να ξαναγυρίζουμε στα βασικά και να τα φωτίζουμε με νέα δεδομένα και νέες οπτικές.

Αχ, αυτή η Περιβαλλοντική! Πόσες διαμάχες «περί τον θετικισμό» δεν πυροδότησε! Σε πόσα συνέδρια, εργαστήρια και συμπόσια δεν μας οδήγησε να διασταυρώσουμε τα ξίφη μας… Και όλα αυτά με την ορμή της νιότης, με τη δύναμη και τη φρεσκάδα των καινούργιων μηνυμάτων, με το άνοιγμα του σχολείου στη ζωή, στα πάθη της και στα οράματά της….

Η Περιβαλλοντική ήταν η πρώτη μας αγάπη. Στους κόλπους της χτίσαμε τις πιο τρυφερές και σταθερές μας φιλίες. Η Περιβαλλοντική ήταν το βάθρο για την κατάδυσή μας στα μύχια της παιδαγωγικής σκέψης και στα δαιδαλώδη αλλά τόσο γοητευτικά μονοπάτια της επιστημολογίας…..

Για την Περιβαλλοντική θα βρείτε πολλά και ενδιαφέροντα αρχεία, κάνοντας «click» πάνω στην ομώνυμη σελίδα (στα «about») του ιστότοπου, όπως:

  1. Ένα μικρό κείμενο για το «πώς» αντιλαμβανόμαστε την «Εκπαίδευση για την Αειφορία» ή (για εμάς) την «Εκπαίδευση για τη Βιωσιμότητα»
  2. Επιμορφωτικά σεμινάρια που πραγματοποιήσαμε με τη συνεργασία των πολύ καλών μας φίλων και συναδέλφων,
  3. Εισηγήσεις μας σε συνέδρια και συμπόσια,
  4. Τρία σχέδια για projects με θέματα «Η Ύδρευση στην πόλη μας», «Ο Τουρισμός» και «Το κυκλοφοριακό», τα οποία αναπτύσσονται μέσα από τέσσερις φάσεις (Συστημική του Παρατηρητή σε τέσσερις φάσεις).

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s